Връзки
Начало

Евита

Ние в „Евита“ имаме за своя мисия повишаване ефективността на образованието свързано със здравословния начин на живот. България е една от водещите страни в Европа по отношение на затлъстяване при децата (учениците ни са първи сред консуматорите на вредни храни в ЕС) и тютюнопушенето сред младите хора. Над 65% от смъртните случаи в страната се дължат на сърдечносъдови заболявания. Българите са и най-малко спортуващата нация в Европа, а София столицата с най-високи нива на замърсяване на въздуха.

Целите на Евита са свързани с информиране и обучаване на хората в здравословни практики по отношение на техния начин на живот, хранене, грижа за тялото и съзнанието. Проектите ни, включително и evita.bg, дават научни изследвания и тенденции в областта на спорта, диетологията, кулинарията, козметиката, модата и психологията на разбираем език. Евита предоставя лесно приложими към ежедневието на съвременния човек съвети в следните четири категории: здраве и щастие; диети и фитнес; храни и рецепти; красота и стил.

Мисията е да се стимулират българите да полагат повече грижи за своето здраве, да живеят по-пълноценно и по-щастливо. За създаване на съдържанието се работи с експерти в областта на диетологията, спорта и психологията. Таргер групата, към която е насочена фондацията са жени с интереси в здравословния начин на живот между 18 и 44 г.

Екипът ни осъзнава необходимостта от осъвременяване на обучителните подходи и по тази причина използва технологиите в полза на обществото. Важно е да се възпита културата на грижа за себе си, поради важността на индивида при постигането на общественото благо. Основният проект на Евита е evita.bg, който представлява информационна платформа в областта на здравословния начин на живот, предоставяща на своята аудитория полезни материали в различни области.