Връзки
Начало

Inkospor – немски храни и хранителни добавки за активни спортисти

За да си професионален спортист, не са нужни само усилени тренировки. Човешкият организъм е машина, която работи перфектно единствено, когато бъде снабдена с правилните хранителни вещества в оптимално количество. Това често е доста трудна задача. Необходими са задълбочени познания в сферата на биохимията, за структурата на човешкото тяло на микро и макро ниво.

Ако се опитваш да натрупаш мускулна маса например, то след тренировка ще се наложи да приемаш допълнителна доза протеини и аминокиселини. Това понякога може да бъде проблем, тъй като след състезание или тренировка активните спортисти често нямат апетит.

Така наречените ВСАА, от английски Branched Chain Amino Acids или в превод разклонени верижни аминокиселини, подпомагат натрупването на мускулна маса, противодействат на разпада на мускулите и са източник на енергия по време на интензивни натоварвания.

Не всички аминокиселини са еднакви. Има такива, които минават през черния дроб в процеса на усвояване и други, които директно се използват от мускулатурата.

Същото важи и за въглехидратите. При продължителни натоварвания, по време на маратон например, организмът се нуждае от чисти, лесноусвоими въглехидрати, които не натоварват храносмилателната система.

Всеки спорт е различен, както и целта на всеки спортист. Именно върху тази парадигма немската фирма Inkospor

развива своите продукти в две линии – за активно спортуващи хора (Active) и за професионални спортисти и бодибилдъри (X-Treme). Ако се опитваш да намалиш по-бързо мазнините в организма, то една добра идея е да опиташ техния висококачествен Л-Карнитин. Обичаш сутрин да тичаш в парка за здраве и искаш вкусна протеинова закуска, която ще подпомогне възстановяването на мускулите – пробвай с протеинов шейк Active Pro 80. По време на маратона ти трябва допълнително енергия – изпий една дозичка X-Treme Energy Gel. Жадна си докато тренираш – възстанови нивото на минерали в организма с изотонична напитка Active Iso-Drink.

Както виждаш, вариантите са много. Стига да знаеш какво искаш да постигнеш, сред продуктите на Inkospor ще намериш, това от което се нуждаеш.

Коментари

Още от Йога & Спорт