Връзки
Начало

Новата мания в модата: уникални обръщащи се пайети (Видео)

Всеки се нуждае от малко блясък независимо от възрастта. А той може да влезе в живота ти по наистина красив начин. Камъни Swarowski, златни и сребърни нишки – всички те отдавна присъстват както във вечерните тоалети, така и в ежедневното облекло на милиони жени по света.

Текстилната индустрия все още има с какво да ни изненада – пайети. И да, преди да спреш да четеш, не става въпрос за най-обикновени пайети, а за двуцветни обръщащи се такива.

Абсолютен хит в Интернет

Още в края на миналата година светът полудява, когато американският журналист Стив Новиело качва в профила си във Facebook видео на възглавница, ушита от обръщащи се пайети. Само за 48 часа видеото събира повече от 28 милиона гледания, а днес вече са над 36 милиона. Името на възглавницата – Mermaid Pillow, вероятно е вдъхновено от вълшебните русалки и техните блестящи опашки. Според приятел на Новиело причината е, че както русалките, така и възглавниците могат да променят външния си вид само за секунди.

Какво представляват обръщащите се пайети?

Обръщащите се пайети са зашити нагъсто и здраво. Те се припокриват леко подобно на люспа на риба, по такъв начин, че когато човек прокара ръка върху плата, долната им част се обръща нагоре, разкривайки друг цвят. Възглавниците във видеото на Новиело например са в тъмносин цвят, но само с едно движение се превръщат в златни (впоследствие журналистът качва и видео с възглавница в златно и сребърно).

Какви модни продукти и аксесоари има с обръщащи се пайети?

След големия бум с възглавниците търсенето на дрехи и аксесоари от обръщащи се пайети далеч надвиши предлагането. В България до скоро единствените такива продукти бяха дамски кецове. Казваме „до скоро“, защото тази пролет открихме страхотно приложение на тези пайети в елегантните клъчове на Viktorela.

Името на клъчовете е Viktorela Chameleon не само заради възможността да промениш цвета им във всеки един момент. Както самата дизайнерка казва, те са подходящи за всяка ситуация. Viktorela Chameleon са чудесен аксесоар както за елегантна вечерна рокля, така и за ежедневното ти офис облекло.

За да ти демонстрираме ефекта на обръщащите се пайети, с момичетата в офиса направихме кратко видео:

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.