Връзки
Начало

Веган сурови торти: рецепти за здравословни и нискокалорични десерти

Няма нищо по-прекрасно от суровите торти. Уникално вкусни, страшно лесни за приготвяне и пълни с полезни вещества – със сигурност те трябва да са първият и дори единствен избор за десерт. Още по-хубавото е, че съдържат по-малко калории от сметановите и шоколадовите торти от сладкарниците. Ако теглим чертата до тук – грижа за природата, съчетана с грижа за тялото.

Сурова сладоледена торта с крем от банани и ягоди

Продукти:
3 узрели банана
2 ч. ч. замразени ягоди
3–5 с. л. кокосово масло
2 ч. ч. кашу (накиснато от предната вечер във вода)
2 ч. ч. фурми (почистени от костилките)
1 портокал
Начин на приготвяне:
В блендер разбий на гладко пюре ягодите, банана и 1–3 с. л. кокосово масло. Разбий добре и изсипи сместа в малка форма за блат за торта. Замрази във фризера.
В блендер смеси кашуто, обеления портокал, фурмите и 2 с. л. кокосово масло.
Сложи замразения бананово-ягодов блат в средата на по-голяма форма за торта. Изсипи сместа с кашуто върху и около готовия и замразен блат. Заглади добре тортата и замрази отново.

Веган кокосов сладолед с плодове и брауни основа

Продукти:
За сладоледа:
400 мл кокосово мляко
½ ч. ч. нерафинирана захар (или друг подсладител на вкус)
1 банан
Плодове по избор
За брауни основата:
⅓ ч. ч. орехи
⅓ ч. ч. овесени ядки
⅔ ч. ч. фурми
2 с. л. какао
Начин на приготвяне:
Покрий дъното на една голяма купа, събираща около 6 ч. ч., с фолио и нареди плодовете върху него.
В блендер смеси кокосовото мляко, банана и нерафинираната захар. Изсипи върху плодовете и остави да замръзне във фризера за около 3–4 часа.
Смели орехите, овесените ядки и какаото на брашно в кухненски робот. Добави фурмите и ги смели, докато не се образува тесто. Разстели тестото върху сладоледа и върни сладоледа обратно в хладилника за още около час.
Обърни сладоледа върху голяма чиния, махни фолиото. Сладоледът ти е готов.

Сурова шоколадово-карамелена торта с американски орехи

Продукти:
1 ч. ч. американски орехи
1 ч. ч. фурми
1 ч. л. ванилов екстракт
2 с. л. какао на прах
За карамела:
¾ ч. ч. фурми
1 с. л. ванилов екстракт
Канела и индийско орехче (на вкус)
2 с. л. кокосово масло
За украсата:
Американски орехи, канела и индийско орехче
Начин на приготвяне:
В кухненски робот смели на дребно американските орехи, след което добави фурмите, ванилията и какаото, докато се образува нещо като тесто. Изсипи сместа във форма за торта, като оставиш малко по-високо в краищата, за да не се разтече карамелът впоследствие. Остави за няколко часа в хладилника.
За да направиш карамела, смеси в блендер всички съставки до гладка смес. Ако е необходимо, добави вода, за да достигнеш консистенция, подобна на карамел. Полей основата с карамела и украси с ядките, поръси с канела и индийско орехче на вкус.

Веган шоколадов фъдж

Продукти:
½ голям мек банан
2 с. л. какао
4 с. л. кокосово масло
щипка сол
5 капки ментов екстракт (за готвене)
Нерафинирана захар (или друг подсладител на вкус)
Начин на приготвяне:
Смеси всички съставки в блендер или кухненски робот. Разстели сместа във форма за торта върху кухненска хартия или фолио. Остави кекса да се охлади в хладилника за една нощ.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Храни & Рецепти