Връзки
Начало

Мечтаеш за красиви нокти? Ето как можеш да ги постигнеш у дома!

Когато става въпрос за красиви нокти, обикновено първото, за което се сещаме, е нашата маникюристка. Просто вдигаме телефона, запазваме час и само след няколко часа или дни маникюрът е отново безупречен. Чудесно е да се доверяваме на професионалистите, но понякога е добре да направим и сами нещо за себе си. И така, говорейки за нокти:

  1. Храни се здравословно

Когато става въпрос за каквото и да е свързано с тялото, получаваме най-добри резултати, когато се храним балансирано и получаваме необходимите хранителни вещества и витамини. Липсата им бързо се отразява на здравето на ноктите – те отслабват и се чупят по-лесно.

  1. Редовно намалявай дължината на ноктите си

Ако някога си носила по-дълъг маникюр, то със сигурност си се оказвала с някой и друг болезнено счупен нокът. Всъщност има определена оптимална дължина, която да поддържаш, за да изглеждат ръцете ти елегантно.

  1. Хидратирай

Докато самите ти нокти невинаги се нуждаят от хидратация, то пръстите и кожичките ти със сигурност имат такава нужда. Кожичките са естествено по-груби и предразположени към изсъхване и напукване. Вместо да ги изрязваш, по-добре ги хидратирай и избутвай.

  1. Почиствай ноктите си със сода за хляб

За да бъдат наистина чисти и бели, ноктите ти се нуждаят от допълнително почистване отвъд регулярното миене на ръцете. Най-добрият начин да направиш това е да натопиш влажна четка за нокти в малко сода за хляб и да втриеш под ноктите. Ако се нуждаеш от допълнително избелване, можеш да добавиш малко лимонов сок.

  1. Пили ноктите си правилно

Доста често, за да придадат желаната форма на ноктите си, хората започват да пилят в двете посоки. Това е изключително неправилна практика, тъй като отслабва структурата на самия нокът и той започва да се чупи. Използвай фина, по възможност стъклена пила и пили само в едната посока.

  1. Полирай с мярка

Ако искаш да подсилиш естествения блясък на ноктите си, можеш да използваш полираща пила. Това ще им придаде елегантен и красив вид, особено ако не желаеш да слагаш лак. Не полирай прекалено често и прекалено продължително обаче, тъй като можеш да нараниш и отслабиш нокътното покритие.

  1. Защити ноктите си

Както вероятно знаеш, прекомерното използване на вода, силни почистващи препарати, абразивни частици и други отслабва ноктите и вреди на тяхната цялост. Винаги когато миеш чинии, почистваш, боядисваш или извършваш друг вид „домашно“ задължение, включващо употребата на химикали, слагай ръкавици.

  1. И още за химикалите…

Традиционният маникюр, за съжаление, включва използването на много вредни за здравето химикали. Повечето евтини лакове са пълни с токсични вещества, но дори те не са толкова опасни, колкото базираните на ацетон лакочистители. Използвай само такива, които не съдържат ацетон, но имай предвид, че дори и те изсушават и вредят на ноктите ти.

  1. Ако все пак имаш нужда от лак…

Понякога човек просто иска да лакира ноктите си. Независимо дали става въпрос за специално събитие, или просто харесваш цветовете, има множество не толкова вредни за ноктите ти варианти. Можеш да избереш лак за нокти на водна основа, който лесно се премахва с вода или обикновен алкохол.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.