Връзки
Начало

Защо е добре да хапваме повече банани?

Ако се замислиш, бананите са наистина прекрасни плодове. Те могат да бъдат използвани като основна съставка за шейкове и смутита, придават приятен вкус на различни печива, но най-хубавото е, че винаги можеш просто да грабнеш един банан и да го хапнеш навън. Te са едни от най-консумираните плодове и това не е случайно.

Ако хапваш само по три банана на ден, подаряваш на организма си 1 500 мг. калий и един куп полезни действия. Ето пет от тях:

  • Бананите намаляват кръвното наляганe

Изследвания показват, че три банана на ден значително намаляват кръвното налягане. Приемът на калий спомага за поддържането на деликатния баланс между калий и натрий в организма.

  • Бананите подобряват здравето на сърдечносъдовата система

Фибрите са полезни за сърцето, а бананите съдържат много от тях. Всъщност точно фибрите, съдържащи се в тези плодове, са свързани с намаляване на риска от сърдечни заболявания.

  • Бананите подобряват настроението и те правят щастлива

Един средно голям банан съдържа около 27 мг. магнезий . Този минерал не само подобрява настроението, но и подпомага здравия сън. Ниските нива на магнезий могат да доведат до тревожност, раздразнителност, депресия и други разстройства.

  • Бананите са полезни за стомашно-чревния тракт

Бананите са изключително лесни за храносмилане. Освен това обаче те успокояват стомаха и чревния тракт, като подпомагат възстановяването на нивата на минерали в организма, загубени в следствие на диария.

  • Бананите подобряват спортните постижения

Спортистите често хапват банани преди или след тренировка. Всъщност тези плодове захранват организма и мускулите с антиоксиданти и други вещества. Изследвания показват, че бананите имат енергийния ефект на въглехидратна спортна напитка по време на тренировка.

You must be logged in to post a comment Login

Коментирай:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.