Рецепта за пица с пуешки колбас и брашно от нахут
За разлика от пшеницата, в нахута няма глутен. Приготвена с такова брашно, пицата става много хрупкава и вкусна, като съдържа само 260 калории на порция.
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно от нахут
1 ч. ч. вода
Сол
Зехтин
Пуешки колбас
1 червена чушка (нарязана на тънко)
½ глава лук (нарязан на тънко)
30 г сирене Моцарела
Доматен сос за пица
Приготвяне:
– Смеси брашното с водата, солта и една с. л. зехтин до образуването на гладка смес.
– В още малко зехтин задуши зеленчуците и колбаса, докато лукът и чушката омекнат.
– В предварително загрята на 220о С фурна постави намазана със зехтин тавичка за около 5 минути. След това внимателно постави в нея нахутената смес и печи около 10 минути или докато краищата се отдръпнат от ръбовете на тавичката, или сместа хване коричка.
– Извади основата за пицата от фурната и увеличи температурата на 250о С. Намажи соса, постави зеленчуците с колбаса, поръси равномерно с Моцарела. Печи няколко минути, докато сиренето се разтопи и ръбовете станат златисти.
Рецепта за пица Маргарита с основа от киноа
Тази страхотна пица има същия вкус като приготвената с традиционно пшенично брашно, но съдържа много по-малко калории – около 200 калории за една порция.
Необходими продукти:
½ ч. ч. киноа
1 ч. ч. вода
1 яйце
Зехтин
Сол, риган, сух чесън на вкус
80 г Моцарела
Доматен сос за пица
Листа от пресен босилек
Приготвяне:
– Измий добре киноата в цедка с хладка вода. Това е изключително важна стъпка, за да се отмие горчивия ѝ вкус. В среден тиган загрей 2 с. л. зехтин и добави киноата, като бъркаш постоянно за около 6–7 минути, докато се запече. Добави водата и остави да ври, докато водата се абсорбира изцяло.
– Махни киноата от огъня и я остави да се охлади за около 10–15 минути. Пасирай киноата до образуването на гладка паста.
– Добави подправките и ¼ от Моцарелата (настъргана) към киноата и разбъркай добре.
– Разстели тестото на тънък, равномерен пласт върху хартия за печене, намазана със зехтин, и печи до готовност за около 20 минути в предварително загрята на 200о С фурна. Ако е необходимо, можеш да обърнеш основата и да я запечеш и от другата страна.
– Извади изпечената основа за пица. Намажи с доматения сос за пица, поръси с остатъка от Моцарелата и листата от босилек. Запечи за още около 5–10 минути.
Рецепта за пица Пеперони с основа от карфиол
На последно място в статията, но определено наш фаворит е пицата с основа от карфиол. Толкова лесна и бърза за приготвяне, че вече никога няма да поръчваш пица по телефона.
Необходими продукти:
Половин голям карфиол
1 яйце
100 г настъргано сирене Моцарела
30 г сирене Моцарела на шайби
2 с. л. настъргано сирене Пармезан
Доматен сос за пица
Италиански салам „Пеперони“
Приготвяне:
– Настържи карфиола на ренде или в блендер. Смеси с яйцето, настърганите Моцарела и Пармезан, солта и черния пипер.
– Разстели сместа на тънък слой върху хартия за печене. Печи до позлатяване, около 10–15 минути в предварително загрята на 220о С фурна.
– Извади основата от фурната и остави да се охлади около 5 минути. Намажи със соса и покрий с Пеперони и шайбите Моцарела.
You must be logged in to post a comment Login