Връзки
Начало

Чудиш се какво да правиш тази зима? Пътувай!

Изпратихме старта година и започнахме новата. Празниците свършиха, но това далеч не означава, че е отминало времето за зимна отпуска. Ако все още се чудиш какво да правиш тази зима, ние те съветваме да стегнеш куфарите и да заминеш на някъде. Търсиш си извинение? Ето не едно, ами цели пет!

Поддържаш тялото си във форма

Зимни спортове, разходки сред природата, обиколки на музей и забележителности – без значение на къде си се запътила, със сигурност е по-добре от това да изкараш празниците на дивана у дома. Не казваме, че уюта вкъщи не е необходим понякога. Просто активната почивка е полезна за тялото и фигурата ти.

Празничната трапеза не ти влияе толкова зле

Угощенията по празниците са неизбежни. Срещи със семейството, обяди с роднини, вечери с приятели. В този период имаме чувството, че ставаме от една маса, за да седнем на друга. Е, пътуванията в кулинарно отношение са свързани с опитване на типични гозби, които невинаги покриват стандартите за полезност. Разточителните часове на трапезата ще бъдат съкратени от желанието да се разходиш и да разгледаш.

Обогатяваш общата си кълтура

Дори и да отидеш на място, което далеч не е ново за теб, смяната на обстановката винаги може да бъде свързана с научаване на нови неща. Прочети малко за историята на дестинацията, която си избрала. Разрови се в интернет и намери информация за региона. Или най-добре, поговори с местните, които със сигурност имат какво да ти разкажат.

Смяната на обстановката ти помага да се отпуснеш

Колкото и невероятно да звучи, колкото повече се движиш, толкова повече релаксираш. Стресът е състояние, което натоварва твоята психика, а не физика. Ако останеш вкъщи, твърде вероятно е да продължиш да мислиш за проблемите си или за работата. Ако заминеш, тези неприятни и натрапчиви мисли ще отстъпят място на нови впечатления и размишления за света около теб.

Вероятността да се разболееш намалява

Ако си от малко населено място, вероятно тази точка не се отнася до теб. Ако живееш в големия град обаче, въздухът, който дишаш е истинска отрова за теб. Всъщност за огромно наше съжаление големите градове в България са сред едни от най-замърсените в Европа. Дай на белите си дробове почивка и отиди на свеж въздух.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.