Връзки
Начало

Как да се гримираме за естествен и свеж външен вид

Замисляла ли си се как някои жени изглеждат толкова естествено красиви и сякаш никога не носят грим. Всъщност те имат една тайна – залагат на дискретен ежедневен грим, който знаят как да нанасят. След кратко проучване събрахме препоръките на едни от най-големите имена в индустрията.

Те единодушно заявяват, че за да успееш, е необходимо да се подготвиш. Започни с почистване на лицето. Ексфолирай кожата с мокра кърпа или нежен скраб за лице. Така гримът ще се разнесе по-равномерно и лесно.

Следващата стъпка, естествено, е подхранването, овлажняването на кожата и изглаждане на тена. В днешно време съществуват продукти като BB кремовете, които хидратират, съдържат слънцезащитен фактор и имат лек оцветяващ ефект.

Ако искаш да прикриеш по-сериозни белези, кръгове под очите или пъпки, използвай коректор. Тайната е в това да не използваш прекалено голямо количество, защото така можеш да постигнеш обратния ефект и да акцентираш върху проблемните зони. За зачервявания нанеси малко количество и разнеси тънък слой. За тъмните кръгове под очите разнеси коректора с леки потупвания с върха на пръстите си.
Сега е време да се справиш с неприятното лъщене на кожата. Това е лесно с малко абсорбираща пудра. Ако кожата ти е прекалено мазна, можеш да пропуснеш ВВ крема и да използваш само коректор и пудра. Нанеси пудрата с кръгови движения с помощта на четка. По този начин ще избегнеш изкуствения напудрен вид.

За да постигнеш свежа и красива руменина на бузите, използвай кремообразен руж в топли тонове като прасковено или розово. Така кожата ти ще изглежда по-естествена и блестяща. Хладните розови тонове пък придават по-изкуствен и гримиран вид.

След като основата е поставена, идва ред на очите и устните. Винаги когато е възможно, нанасяй грима си на дневна светлина. Така ще можеш да подбереш най-подходящия нюанс и ще нанесеш точното количество от него, избягвайки грешки. За клепачите гримьорите препоръчват мек, кафеникав цвят, който ще подчертае естествения контур на очите ти, без да изглежда, че си със сенки. Избери нюанс, който е малко по-тъмен от кожата ти. Нанеси в гънките и основата на миглите, като се постарай да не оставяш резки разлики. За да придадеш допълнителна свежест на очите си, постави по-светъл нюанс в центъра и вътрешните ъгли на клепачите и под веждите.

Ако все пак искаш да подчертаеш очите си още малко, можеш да използваш молив за очи в мек сив или кафяв цвят. Нанеси тънка линия от него над миглите на горния клепач. Едно още по-дискретно решение е да нанесеш молива с леки точки между самите мигли.

Що се отнася до устните, най-доброто решение за красив и естествен цвят е червилото. Не забравяй, че устните също се нуждаят от ексфолиране и овлажняване. Така ще избегнеш неприятните люспи кожа, които издават, че носиш червило. Избери цвят, който съвпада с този на устните ти. Нанеси с пръсти, като започнеш от средата и размазваш леко към краищата.

И както винаги, завършваме с миглите. Те не трябва да се забравят дори когато искаш да постигнеш напълно естествен ефект и да изглежда, че не носиш никакъв грим. Можеш да пропуснеш молива или очната линия, но никога спиралата. Нанеси два слоя на миглите на горния клепач. Ако са руси, използвай кафява спирала, ако са по-тъмни – тъмнокафява към черна. За да постигнеш още по-добър ефект, можеш да нанесеш малко спирала в основата на миглите на долния клепач с помощта на четка за очна линия. Така ще избегнеш неприятното слепване, което се получава при нанасяне на целите мигли.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.