Връзки
Начало

Неотразима с нежните цветовете на пролет 2016

Зимата е към края си и вече е време да помислим за подновяване на пролетния гардероб. Американската фирма „Пантон“ твърдо заявява, че от гледна точка на палитрата през пролет 2016 няма разлика между дамските и мъжките колекции. „Цветовете този сезон ни пренасят на едно по-щастливо, по-слънчево място, където се чувстваме свободни да изразим себе си“, казва изпълнителният директор на фирмата, създала използваната в цял свят система за съответствие на цветовете.

Тази пролет дизайнерите ни предлагат една успокояваща, природна гама, повлияна от света на изкуството. Визията, която създават, е романтична и носталгична. Контрастът между градската среда и тучната растителност едновременно пробужда любопитство, подтиква към размисъл и желание за изследване на света. И така, кои са модните цветове за този сезон?

  1. Розов кварц (Rose Quartz)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-1

Романтичният цвят „розов кварц“ напомня на свежите пролетни залези, зачервени бузи и разцъфтяващи цветя. Неслучайно това е водещият цвят на тази нежна и вдъхваща спокойствие визия.

  1. Прасковено ехо (Peach Echo)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-2

За поредна година нюанс на оранжевото си проправя път в сърцата на дизайнерите. От присъстващия на тазгодишните модни подиуми игрив цвят лъхат топлина и достъпност.

  1. Спокойно синьо (Serenity)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-3

Пролетта ни носи усещане за лекота, простор и спокойствие след зимата. Точно това е и чувството, което създава този мек, ефирен, въздушен цвят.

  1. Дълбоко синьо (Snorkel Blue)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-4

С първите топли и слънчеви дни преместваме фокуса на желанията си от заснежените планини към морския бряг. Зареждащо ни с енергия и щастие, това дълбоко синьо напомня за водни приключения с лодки, гмуркане и много усмивки.

  1. Лютиче (Buttercup)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-5

Измежду успокояващите цветове от модната палитра на този сезон се появява слънчевата усмивка на жълтото. Контрастът е лек, неагресивен и допринася за щастливата визия на пролетта.

  1. Мидена черупка (Limpet shell)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-6

Редом с небесните цветове се подрежда и този нежен и все пак добре дефиниран нюанс. С лека нотка на зелено, той създава усещането за чистота и свежест, като същевременно подчертава един модерен и съвременен външен вид.

  1. Лилаво сив (Lilac grey)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-7

Елегантното и класическо сиво в модните среди този сезон добива пролетен дух. Запазвайки неутралитета и класата си, сивото разцъфтява с нотка на ароматен люляк.

  1. Фиеста (Fiesta)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-8

През пролетта освен природата се събужда и желанието ни за живот и забавления. От този червен цвят с нотки жълто лъхат енергия, въодушевление и свобода в абсолютен унисон със собствените ни чувства.

  1. Кафе с лед (Ice Coffee)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-9

Към въздуха, слънцето, водата и духовното щастие на останалите цветове „кафе с лед“ придава свеж и ароматен дъх на земя. Мекият и нежен кафяв цвят е чудесна и стабилна основа за комбинация с останалите членове на пролетната палитра.

  1. Зелен лъч (Green Flash)

neotrazima-s-nezhnite-tsvetovete-na-prolet-2016-10

И като говорим за пролет, не можем да забравим зеленото. Нюансът „зелен лъч“ ни връща в детските години, подтиквайки ни към нови приключения, като същевременно подчертава силата на природата и въздействието ѝ върху нас дори в градската среда.

You must be logged in to post a comment Login

Коментирай:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.