Връзки
Начало

Смути за всеки сезон: 4 страхотни идеи

Всичко, от което се нуждаете са свежи плодове, хубав блендер и съвсем малко знания.

Днес смутитата са навсякъде: в мола, в заведенията за бързо хранене, в кафенетата. В по-голямата си част те са пълни със захари, замразено кисело мляко, дори сладолед и за съжаление вредят повече, от колкото помагат. Ако е правилно направено, едно смути може да се превърне в изключително вкусна и полезна напитка. Естествено само една рецепта не е достатъчна. Плодовете и зеленчуците съдържат най-много хранителни вещества, когато са отгледани естествено. Когато избираш съставките на своята витаминна бомба, винаги използвай свежи плодове, отглеждани без пестициди и изкуствени торове.

Няколко съвета

  1. Купи блендер с минимална мощност 800 вата.
  2. За да спестиш време, можеш да замразиш плодовете предварително.
  3. Замразените банани вършат наистина чудесна работа. Обели ги, нарежи ги и ги замрази. Тази съставка добавя плътност на твоето смути без да натрапва вкуса си.
  4. Всички плодове трябва да бъдат почистени от неядливите им части (семена, костилки и кори), като е добре да се поставят в блендера нарязани.
  5. Първо добави в течностите – прясно или кисело мляко, вода или сок. След това по-леките, сухи съставки – напр. листните зеленчуци. Накрая сложи по-тежките съставки като парчета плодове и лед. Смеси в блендера до получаването на гладка смесица.

Пролетно смути с ягоди и манго

Съставки за 3 чаши:

1 ч.ч. кокосово мляко

1 банан (замразен)

1 манго

5 големи почистени ягоди

Лятно смути

Съставки за 2 чаши:

½ ч.ч. високо маслено кисело мляко

1 голяма синя слива

1 праскова

1 нектарина

½ ч.ч. боровинки (свежи или замразени)

Есенно смути

Съставки за 3 чаши:

1 ч.ч. бадемово мляко

1 ч.л. сироп от агаве

1 ч.ч. пюре от тиква

2 ч.л. канела

1 ябълка

Сухи червени боровинки

Зимно смути

Съставки за 3 чаши:

¼ ч.ч. сок от моркови

½ ч.ч. портокалов сок

1 ч.ч. спанак

1 ч.ч. къдраво зеле

4 малки цветчета броколи (замразени)

1 банан (замразен)

1 ябълка

You must be logged in to post a comment Login

Коментирай:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.