Връзки
Начало

Ден 1: Влез във форма, съблечи пуловера!

Преди известно време ти споделихме, че екипът на Евита се включва в пролетното предизвикателство на натуралните чайове Ulatea. То започна днес и през следващия един месец в категорията ни „Диети и Фитнес“ ще водим дневник с напредъка на член от нашия екип. Ще споделяме всичко с теб. От това какви промени са направени в рецептите до това дали този човек е успял да изпълни всички упражнения. Обещаваме да ти споделяме успехите и провалите.

Главният заподозрян е автор в различни наши рубрики. Тъй като е срамежлива обаче ни помоли да я запазим в анонимност. За целта ще използваме клодово име – Ани.

Малка ретроспекция към Ден 0

Вчера Ани направи необходимите измервания на килограми и обиколки. Имаше една-две проляти сълзи, но това по-скоро подейства мотивиращо.

Ето ги и резултатите преди започване на предизвикателството:

Ани тежи 60,2 кг. Ани се извини, че е забравила да донесе и обиколките на ханша, талията и бедрата си, но обеща, че ще ги включи утре.

Малко пояснение по отношение на задължителните количества хранителни вещества във Фаза 1:

Ани тежи 60,2 кг.
На ден трябва да приема:
2 г протеин за всеки килограм живо тегло, което означава 60,2 х 2 = 120,4 г
1 г въглехидрат за всеки килограм живо тегло, което означава 60,2 х 1 = 60, 2 г
0,7 г мазнини за всеки килограм живо тегло, което означава 60,2 х 0,7 = 42,14 г

Ден 1

Ани, разкажи ни за първия си ден в предизвикателството!

Чувствам се супер обнадеждена. Хранителният режим ми харесва страшно много, защото е разнообразен и съдържа много любими храни. Малко ми беше досадно да вкарвам всяка храна в приложението MyFitnessPal, за да мога да изчисля какъв грамаж точно се отнася до мен, но съм сигурна, че това е въпрос на навик

За днес закуската и обяда минаха добре. Остава да видим вечерята. Направих малки модификации, но нищо съществено в съставките (напр. бъркани яйца, вместо омлет). Разбира се няма компромис с чая. Пие се до дупка.

По отношение на упражненията, все още не съм ги направила, но ще се опитам да ги направя довечера преди вечеря. За сметка на това пък се разходих пеша до офиса. От режима, кучето също ще остане доволно, защото и неговите разходки се увеличиха.

Утре ще разказвам още! Ще се радвам на коментари и на други момичета 🙂

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.