Връзки
Начало

Как се отслабва с бутилка вино на ден?

Ако и ти си като нас и обичаш да си пийваш чаша-две бяло или червено вино вечерно време, сигурно изискването да се откажеш от него по време на диета ти действа много демотивиращо. Отказваш се от храната, спортуваш като луда и на всичкото отгоре не можеш да си позволиш малко вино, защото се водело алкохол… Същевременно всички сме виждали как се прави вино и каква е единствената му съставка – грозде. Гроздето е плод, а при повечето хранителни режими се препоръчва приемът на повече плодове, следователно няма логическа причина да се отказваме от любимата си напитка.

Именно тези размисли и терзания ни накараха да потърсим предложения за винена диета. Така открихме книгата „Как да пиеш по бутилка вино всяка вечер и все пак да сваляш килограми“ (оригиналното ѝ заглавие е „How to drink a bottle of wine every night and still lose weight“). За съжаление, книгата не е преведена на български език. Авторката ѝ Helena Allener, както сама се сещаш, е любител на вината. Според нея има определени калории, които ни карат да напълняваме, други, които претоварват метаболизма, и трети, които всъщност ни помагат да горим мазнини.

Основната ѝ идея е, че когато се откажем от всички любими храни и напитки, вероятността да се предадем нараства с всеки изминал ден. Според нея това е първият хранителен режим, който предлага различни варианти на любимите ти храни, позволява ти да пиеш по една цяла бутилка вино на ден и същевременно има осезаем ефект.

Калориите във виното карат тялото да използва допълнителна енергия за усвояването на самото вино, което пък от своя страна води до загуба на тегло.

В самата книга Allener прави обзор на различни научни изследвания от реномирани експерти в областта, демонстриращи механизмите, чрез които отслабваме, пиейки между 2 и 4 чаши вино на ден. И нещата стават още по-розови. Освен различни здравословни предложения за храни и напитки, авторката е включила в книгата си и списък с позволени вредни изкушения от ресторанти за бързо хранене като McDonalds и Subway.

Въпреки че всичко това звучи прекалено хубаво, за да е истина, Allener ни уверява, че планът ѝ освен изключително лесен за следване е и страшно ефективен. Накратко за книгата – без крайни ограничения по отношение на храненето и пиенето, лесни рецепти за дните, в които нямаме време, по-завъртяни предложения за случаите, в които искаме да впечатлим близките си, и за капак списък с разрешени сандвичи и пици.

Ние още не сме пробвали действието на този режим, но със сигурност е време да вземем тирбушона и да махнем корковата тапа. Ако ти имаш опит с подобна винена диета, ще се радваме да го споделиш в коментарите под текста.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.