Връзки
Начало

Какво обичат да носят младите момичета в града?

„Модата обича улицата! Следвайте тренди съветите ни, облечете се готино, усмихнете се и може да се срещнем за снимка“. Така описва модната си фейсбук страница Street Me Марги Стойнова. Всеки месец на случаен принцип тя дава награда на момиче, което се е снимало в рубриката им за street мода. Решихме, че ще е интересно да разберем, от къде младите момичета черпят идеи за облеклото си днес и ето какво ни разказа тя.

„Българката обича да следи модните тенденции и това го доказва улицата. В града все по-често могат да бъдат забелязани интересни и ефектно облечени дами, които са подбрали дрехите си с вкус и внимание.

Практичното облекло или т. нар. casual мода държи силни позиции и стилово надмощие над останалите типове облекло, тъй като в забързаното си ежедневие всички търсим комфорта. Всекидневните дрехи, обувки и аксесоари днес заемат около 90 % от гардероба на жените. Забелязваме, че много момичета все по-често употребяват словосъчетанието „базисен гардероб” (от английски basic – основен), което значи, че не само купуват дрехи, защото харесват как стоят на витрината, а се опитват съвсем професионално да ги съчетават с наличните, съобразяват се със сезон, цвят, фигура и бюджет!

За всяка дама, разбира се, интерпретацията на базисния гардероб е различна. За едни това е черна рокля, за други – дънки и бяла тениска, но пък в това е и чарът на модата, защото всеки я гради от собствения си усет. Тя е не просто потребност, а цяло изкуство!

В последните години успехът на модните брандове до голяма степен зависи и от блогърите. Красивите снимки на дадена чанта или тениска, носени от създателка на моден блог с 1,5 милона фена в instagram, налага светкавично бранда им на предни позиции. Защото днес модата се върти около и се налага от лицата с много последователи в социалните мрежи. Именно социалните мрежи правят следенето на модните тенденции в облеклото и в грима лесна задача.

Момичетата в България залагат основно на брандове за бърза мода дори когато разполагат със средства за по-скъпи марки в базисния си гардероб. Щастливи сме, че вече много български дизайнери успяват да се наложат трайно в гардероба и в сърцата на дамите, което значи, че масовите брандове понякога все пак имат аналог
Облечете се готино, усмихнете се и може да се срещнем за снимка!“

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.