Връзки
Начало

Защо е абсолютно задължително да ексфолираш тялото си след 30?

Днес няма да се впускаме в подробности и препоръки относно начините за ексфолиране. Всички сме наясно, че то е важно, дори и да не го правим достатъчно често. Разпитахме специалистите от #HashtagBody защо то трябва да е абсолютно задължителна част от тоалета на всеки човек след определена възраст. Ако си над 30, веднага трябва да си набавиш хубав скраб и да започнеш да го използваш редовно.

Хубавият скраб:

Стимулира производството на колаген

След 30-годишна възраст клетките ни произвеждат все по-малко колаген и кожата на тялото започва да старее. Ексфолирането премахва горния слой мъртви клетки и на тяхно място кожата произвежда нови, което пък от своя страна стимулира производството на колаген.

Намалява бръчките

Кожата на тялото, както тази на лицето, също образува бръчки. Когато забележиш първите такива, обикновено настъпва истинска драма. Кожата ни има свойството да се самоексфолира (мъртвият слой кожа пада сам), като това е част от естествения процес на обновяване. След 30 този процес се забавя. Редовното ексфолиране кара кожата да се чувства по-млада и забързва процеса на обновяване.

Подпомага абсорбирането на кремове и серуми

Представи си как редовно харчиш куп пари за кремове и серуми за лице. Мъртвата кожа, заедно с праха и мръсотията, запушва порите, което пречи на абсорбирането на полезните вещества от любимите ти кремове. Само след хубаво почистване на лицето можеш да се възползваш изцяло от козметичните си продукти.

Добрият скраб подхранва кожата

Качественият скраб може да съдържа различни полезни за кожата вещества. Дали ще предпочетеш да си го направиш у дома, или ще заложиш на готовите продукти, важното е да внимаваш в скраба ти да има единствено натурални продукти.

Намалява появяването на пъпки и обриви

Склонната към образуване на акне кожа обикновено се лющи повече и по-често от нормалната или сухата кожа. Мъртвите клетки често остават залепени върху повърхността на лицето, могат да задръстят порите и да раздразнят допълнително чувствителната кожа.

Премахва свръхпигментацията

Ексфолирането забързва обновяването на клетките. Това е и ключът към премахването на кафявите петна и обезцветяването. Колкото по-често премахвате наранените клетки от повърхността на кожата си, толкова по-бързо тяхното място ще бъде заето от млади и здрави клетки.

Успокоява сухата кожа

Колкото и да се стараеш и да нанасяш овлажняващи кремове, ако има натрупване на сухи клетки на лицето ти, козметичният продукт не може да ги преодолее. С помощта на скраб за лице можеш лесно да премахнеш този слой и да освободиш място на крема да овлажни и заздрави кожата ти.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.