Връзки
Начало

Въздушна йога: най-добрият начин да опознаеш себе си и да влезеш във форма

Въздушна йога, аеро йога или най-любимото ми от всички наименования „antigravity“ йога съчетава в себе си йога асани, пози от пилатеса и въздушната акробатика, които се изпълняват на специална люлка тип хамак. Тя е едно уникално изживяване и гарантирано ти е нужно да отидеш само веднъж, за да се превърнеш в заклет фен.

Въздушната йога е страхотен начин да се разтовариш от стреса, защото е изключително забавна. Без значение дали си гуру в йогата или не успяваш да докоснеш дори глезените на краката си, невъзможно е да не се насладиш на тази практика. Изпълняването на асаните с помощта на люлката ти позволява да се разтегнеш по-добре.

Какви са ползите от въздушната йога?

Ако имаш проблеми и болки в гърба, задължително трябва да опиташ въздушна йога. Тя ти позволява да увиснеш свободно и да удължиш максимално гърба. От личен опит можем да кажем, че облекчението в тази зона след практиката е изумително.

Въздушната йога развива твоята гъвкавост и сила. Само след няколко практики ще започнеш да забелязваш напредък по отношение на способността си да се разтегнеш или на издръжливостта си при изпълнение на определени позиции. Освен това ще усетиш и видиш стягане на мускулатурата в областта на корема и кръста.

Какво да очакваш, когато отидеш за първи път?

Нищо! Не е необходимо да се подготвяш по никакъв начин. Просто отиди, слушай внимателно напътствията на своя инструктор и вярвай на люлката. Част от упражненията изглеждат доста страшни и на пръв поглед невъзможни, но ако изпълняваш точно, това което ти казват, няма да имаш никакви проблеми. Дори напротив. Удоволствието, след като превъзмогнеш този първоначален страх, е уникално.

Какво се случва след като приключи часа?

Излизаш с огромна усмивка. Чувството е толкова поразително, че няма как да не се похвалиш на всеки, с когото се срещнеш през остатъка на деня. След няколко практики се превръща в нещо като пристрастяване. Просто имаш нужда да отидеш на въздушна йога, да си полетиш или да си повисиш и то възможно най-бързо.

Няколко допълнителни препоръки

Колкото и прекрасно да е това изживяване, към въздушната йога трябва да се подходи с внимание. Тя не се препоръчва за бременни, но за сметка на това е страхотен начин да влезеш обратно във форма след раждане. Ако наскоро ти е правена операция на очите или страдаш от световъртеж, се препоръчва да се консултираш с лекар преди да посетиш такава практика.

Ако става въпрос за възрастта или физическата ти подготовка обаче, няма никаво значение дали си фитнес про или просто мразиш фитнеса, дали си на 5 или на 85. Въздушната йога е за всички!

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.