Връзки
Начало

3 вкусни рецепти с брашно от рожков

Рожков е многогодишен храст или дърво от семейство Бобови, което расте предимно в Средиземноморските региони. Шушулките му са сладки и на вкус наподобява много на какаото, но без кофеин и с по-малко калории. Рожковът се използва в храни за кърмачета и при лечение на стомашни проблеми. Той е ценен хранителен източник на диетични фибри, полифеноли и минерали като калций, калий, фосфор и др.

Сладолед от рожков

Необходими продукти:
1 кутийка кокосово мляко
¼ ч. ч. брашно от рожков
½ ч. ч. натурален подсладител (мед, агаве или друг по желание)

Начин на приготвяне:
Смеси добре в блендер кокосовото мляко, брашното от рожков и подсладителя. Изсипи в машина за сладолед и следвай инструкциите на производителя.

Течен шоколад от рожков

Необходими продукти:
280 г печени лешници
4 с. л. брашно от рожков
4 с. л. мед
1 ч. л. разтопено кокосово масло
Щипка хималайска сол
Щипка ванилия

Начин на приготвяне:
Смели лешниците в мощен кухненски робот до образуване на паста. Добави останалите съставки и смеси добре. Твоята вкусна и суперздравословна нутела без добавени консерванти е готова.

Веган шоколадов мус с рожков

Необходими продукти:
1 авокадо
¼ ч. ч. кокосова сметана
1 замразен банан
2 с. л. кленов сироп
2 с. л. брашно от рожков
Щипка ванилия
Щипка сол

Начин на приготвяне:
Смеси всички съставки в блендер до образуването на хомогенна смес. Сервирай веднага или добре охладен.

You must be logged in to post a comment Login

Коментирай:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.