За любителите на азиатската храна, тези страхотни нудли са лесни за приготвяне, вкусни и естествено щом са намерили своя път в Евита – здравословни.
Необходими продукти:
½ кг обезкостени пилешки гърди
½ ч. ч. фъстъчено масло
2 с. л. соев сос
2-3 скилидки чесън (настъргани)
1-2 ч. л. чили сос
1 ч. л. свеж джинджифил (настърган)
250 г нудли
400 г свежи зеленчуци по избор (напр. моркови, кълнове, грах и др.)
Начин на приготвяне:
Свари пилешките гърди за около 10-15 минути или до готовност. Отцеди от бульона и нарежи на парчета колкото една хапка.
В купа смеси фъстъченото масло, соевия и чили сос, чесъна и джинджифила.
Нарежи зеленчуците на ивички и ги бланширай за около една минута във вряща вода. Отцеди.
Приготви нудлите според инструкциите на опаковката като използваш водата от зеленчуците. Когато са готови, отцеди и запази 1 ч. ч. от водата (около 200 – 250 мл).
Добави течността към фъстъчения сос и разбъркай добре.
В голям и дълбок тиган (по възможност тип уок), загрей малко зехтин смеси пилето и зеленчуците за около 30 сек. Добави нудлите и соса като разбъркаш добре.
Приятен апетит!
You must be logged in to post a comment Login