Връзки
Начало

5 упражнения за красив и стегнат бюст

Всяка година в САЩ (за съжаление, не успяхме да открием подобна статистика и за Европа) около 300 000 жени преминават процедури за уголемяване на гърдите. Това определено е най-бързият начин да постигнеш желаната визия, но както знаеш, ние сме привърженици на естествените, натурални методи.
За да стегнеш бюста си със спорт, ще са ти необходими доста повече усилия. Ако правиш упражненията си редовно обаче, резултатите няма да се ограничат само до гърдите, а до цялостно повдигане на тонуса. С тези упражнения вероятно няма да смениш размера на чашката на сутиена си, но за сметка на това ще забележиш визуален ефект. Което в крайна сметка е и целта, нали?

Следващите 5 упражнения ще стегнат и развият гръдните ти мускули, което ще повдигне и оформи бюста ти. Ако следиш блога ни, вероятно ще забележиш, че първите две упражнения присъстват и в любимата ни 7-минутна тренировка.

Лицеви опори

Лицевите опори са най-традиционното упражнение за гърди. Постави дланите на земята на височината и ширината на раменете си. Изпъни краката назад с допрени стъпала и стегни тялото си, така че да образува права линия. Спусни тялото си надолу, като сгъваш ръцете в лактите и избутваш отново нагоре.

Ако така упражнението ти е прекалено трудно, можеш да поставиш коленете си на земята. Друг вариант е да правиш лицевите опори с длани подпрени на стената, а не на пода.

Кофички на пейка

Повечето хора смятат, че това упражнение развива единствено трицепсите, тъй като именно там се усеща и най-голямо натоварване. Всъщност кофичките работят и с гръдните мускули. За да извършиш това упражнение, ти е необходима стабилна пейка или стол. Застани с гръб към пейката, постави дланите си на нея и изтегли краката напред. Започни да спускаш тялото си надолу, сгъвайки лактите, и след това да го избутваш отново нагоре.

Повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег

За това упражнение са ти необходими дъмбели и пейка. Легни по гръб на пейката. Стъпи с краката си от двете страни на пейката. Хвани по един дъмбел във всяка ръка. Изтегни ръцете си право нагоре, след което ги прибери обратно надолу към тялото, докато докоснеш тялото си с дъмбелите. След това отново бавно ги изпъни нагоре.

Лицева опора с повдигнати крака

Най-добре е за изпълнението на това упражнение да си набавиш топка за пилатес, но като цяло можеш да използваш и пейка или ръба на дивана у дома. Постави ръцете си на земята като за лицева опора, но краката ти трябва да са вдигнати върху топката. Упражнението изисква усилие и ако ти е прекалено трудно да запазиш баланс или да изпълниш лицевата опора, можеш да поставиш топката под коленете си. Колкото по-близо е топката до таза, толкова по-лесно става.

Повдигане на дъмбели встрани

За това упражнение ще са ти необходими топка за пилатес и дъмбели. Постави топката за пилатес на нивото на корема и таза. Стъпи на земята с опънати назад и леко разкрачени крака. Изпъни горната част на тялото напред и леко нагоре. Хвани с всяка ръка по един дъмбел и започни да ги повдигаш встрани със сгънати в лактите ръце, така че да се изравнят с височината на тялото ти. След това бавно ги спусни напред, докато ги докоснеш, и отново ги вдигни нагоре.

За най-добър ефект изпълнявай тези упражнения бавно и методично. Прави по няколко серии с 10–12 повторения всяка. Въпреки че, ако имаш необходимите уреди, лесно можеш да ги изпълняваш и у дома, препоръчваме ти първия път да се консултираш с експерт, който да ти покаже как точно да ги правиш.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.