Връзки
Начало

Как да си направя детокс вана за крака?

Да си признаем честно, след последните почивни дни, в Евита имаме нужда от почивка. Малко се отпуснахме по отношение на храненето и се почерпихме доста добре. Казано по-просто: време е за бърз детокс. Запасили сме се с нужните ни храни и чай Ulatea Detox  от нашите приятели за следващите три дни. За да е завършен детоксът, ще си направим и домашна детокс вана за крака. Истината е, че ако искаш да пречистиш тялото си, най-подходящият начин е да го направиш с чай. Ваната за крака обаче пък е най-приятният и отпускащ метод за пречистване на организма.

Откъде идва детоксът за крака?

Според древната китайска медицина тялото се стреми да изпраща токсините възможно най-далече от сърцето, а именно в стъпалата и долната част на краката. Както предполагаме знаеш, в акопунктурата се смята, че именно в основата на стъпалата се намират точките, кореспондиращи на всеки орган в тялото.

Детокс ваните за тяло пък са древен начин за цялостно пречистване на организма през кожата. Е, комбинацията от двете е именно домашната детокс вана. Ако имаш масажна ваничка за крака, ефектът й ще е и много отпускащ.

Традиционна детокс вана за крака с английска сол

Магнезиевият сулфат, популярен под името английска сол, е един от най-популярните и стари продукти, използвани за пречистване на организма. Магнезият е сред най-важните минерали за човешкото тяло, но за съжаление често е в недостиг. Най-лесният начин за набавяне на магнезий за организма е през кожата, съответно с помощта на вана с магнезиев сулфат.

Необходими продукти:
¼ ч. ч. магнезиев сулфат (английска сол)
2 с. л. ябълков оцет
2 – 3 капки етерично масло от лавандула, роза или чаено дърво

Масажна вана за крака или леген с топла вода

Начин на използване:
Добави магнезиевия сулфат, оцета и етеричното масло към водата. Потопи краката и остави да починат вътре за около 30 мин. Изплакни краката и намажи с натурален крем за крака.

Какви са ползите от детокс ваната за крака с английска сол?

Ваната за крака с английска сол подпомага пречистването на организма и зареждането на организма с магнезий. Това далеч не е единственото й предимство за тялото. Тя още:
– Стимулира кръвообращението
– Намалява възпаленията
– Помага при хипертония
– Подобрява снабдяването на организма с кислород
– Стимулира абсорбирането на минерали

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.