Летните горещини са най-лесното и приятно време за детоксикация на организма. Не изпитваме глад, можем да поемаме голямо количество течности и изхвърляме токсини от организма. Вече знаеш, че сме луди на тема смутита (дори обмисляме да вземем блендер за офиса).
Прочети още: 7 плодови смутита за бързо изгаряне на мазнините и Смути за всеки сезон.
Пречистването на организма може да е толкова вкусно, че спокойно да го превърнеш в ежедневие. 5-те златни правила са:
Пий много вода и чайове като Ulatea Detox.
Приготвяй храната си у дома.
Яж максимално много сурови плодове и зеленчуци.
Купувай храна само с известен произход и от био производство.
Заложи на чиста био козметика.
И така, време е да дадеш почивка на организма си. Ако си решила да започнеш от утре, сме ти събрали страхотни и вкусни идеи за закуска, обяд и вечеря. Рецептите са за двама, тъй като знаем, че ще ти е по-приятно да споделиш храната си с някого.
Закуска
Свежо смути с краставица
Необходими продукти:
1 голяма краставица
2 шепи зеленолистни зеленчуци
2 – 3 стръка целина
1 голям цвят броколи
1 зелена ябълка
½ обелен лимон
Начин на приготвяне:
Изчисти и нарежи плодовете и зеленчуците в големина, подходяща за блендера. При необходимост можеш да добавиш малко вода. Консумирай веднага!
Обяд
Булгур с домати и сирене
Необходими продукти:
400 г чери домати (разполовени)
1 глава червен лук (нарязан на тънко)
75 г булгур (без варене)
50 г бадеми (белени)
100 г биволско сирене (или тофу, ако си веган)
3 с. л. зехтин
75 мл вода
Няколко стръка джоджен и магданоз (нарязани на дребно)
2 с. л. сок от лайм
Сол, черен пипер и джинджифил на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипи булгура в купичка и го разбъркай с 1 с. л. зехтин. Залей с врящата вода, покрий с чиния и го остави така за около 30 минути. Нарежи бадемите и ги запечи на тиган до златисто. Смеси доматите, лука, булгура, останалия зехтин и сока от лайм. Овкуси със сол и черен пипер. Поръси с натрошеното сирене (или тофу) и поръси с джоджена и магданоза.
Вечеря
Печен картоф с хумус
Необходими продукти:
2 средно големи картофа
8 –10 с. л. варен нахут
4 с. л. сусамов тахан
2 с. л. зехтин
Лимонов сок на вкус
Щипка червен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Разполови картофа и го изпечи на фурна. В блендер смеси нахута, тахана, зехтина, лимоновия сок, малко сол и червен пипер. Сервирай заедно с топлия картоф.
Ако ти се хапва нещо сладко, винаги можеш да приготвиш и любимия ни веган десерт.
Веган шоколадов пудинг
Необходими продукти:
1 презрял банан
½ авокадо
2 – 3 с. л. сурово, неподсладено какао
1 – 2 с. л. от любимия ти подсладител (мед, агаве или каквото предпочиташ)
По желание можеш да добавиш малко канела или ванилия. На нас пудингът ни харесва повече в базовия модел, но в крайна сметка е въпрос на вкус.
Начин на приготвяне:
Смеси всички съставки в кухненския робот, докато се получи гладка смес. Изсипи в подходящи чашки или купички. Изстуди пудинга за поне 2 часа, за да се смесят добре вкусовете и за да добие точната консистенция.
You must be logged in to post a comment Login