Връзки
Начало

Лесна и бърза рецепта за ароматно пуешко с вино и билки

Пуешкото е една от любимите храни на фитнес феновете. То е страхотен протеинов източник и съдържа изключително малко мазнини. Толкова малко, че ако не е добре приготвено, става доста сухо. С ароматното пуешко с вино и билки няма къде да сбъркаш. Ако искаш да изненадаш приятелите си с вкусна, елегантна и нискокалорична вечеря, днешната рецепта е точно за теб.

Необходими продукти:
750 г пуешки гърди
2 глави лук
3 големи моркова
5-6 листа дафинов лист

За маринатата:
½ ч.ч. червено вино
4 с. л. зехтин
1 ч. л. мед
1 ч. л. пресен джинджифил (настърган)
Сокът на половин лимон
½ ч. л. куркума
½ ч. л. риган
Щипка черен пипер
Щипка сол

Начин на приготвяне:
Смеси всички съставки за маринатата добре и мариновай пуешкото за минимум 1 час покрит съд в хладилника.

Нарежи лука на четвъртини и морковите на едро. Сложи зеленчуците, заедно с дафиновия лист в плик за печене. Сложи маринованото месо и сока от марината в плика и затвори.

Печи в предварително загрята на 180о С фурна за около 1 ч. 30 мин. След като извадиш от фурната, остави месото да поеме обратно соковете в плика за още 10 минути. Сервирай със салата по избор.

Коментари

Още от Храни & Рецепти