Връзки
Начало

Важно! Не използвай изкуствени ексфолианти!

Защо е важно да използваш единствено и само естествен скраб за тяло?

Всички знаем колко важно е ексфолирането на кожата. Обръщала ли си внимание обаче на съставките на твоя скраб и по-специално на абразивните частици в него. Микрочастиците са миниатюрни парченца пластмаса, използвани в стотици козметични продукти като сапуни, душ гелове и дори пасти за зъби.

Тяхната цел е да премахват мръсотията от кожата и зъбите ти. Широката им употреба се дължи на ниската цена, която имат. Да, странно, но те са много по-евтини от натурални абразивни съставки като кафе, захар или сол.

Вредата за околната среда

Тези полиетиленови микрочастици не могат да се филтрират от пречиствателните системи и се изхвърлят в Световния океан, което води до опасно замърсяване. Те не се разграждат и поради миниатюрния им размер биват поглъщани от различни морски обитатели. Морските обитатели пък от своя страна попадат в чинията ти, което означава, че е твърде вероятно и ти самата да поглъщаш пластмаса с храната си.

Вреда за кожата

Освен че замърсяват и има опасност от поглъщане, тези микрочастици могат да навредят на кожата. Те са прекалено твърди и правят миниатюрни ранички по нежните части на кожата, което я прави особено чувствителна към бактерии.

Какво е решението?

Въпреки на пръв поглед по-високата цена, натуралните продукти не вредят на природата и на кожата ти. Дори напротив! Ето три от най-използваните в ексфолиантите натурални съставки:

Смляно кафе

Най-доброто оръжие срещу портокаловата кожа. Мощен антиоксидант, който помага на кожата да изглежда по-здрава, еластична и гладка.

Морска сол

Богата на естествени минерали и ексфолиращи елементи. Подобрява циркулацията на кръвта, подпомага намаляването на белези и хлътвания по кожата.

Тръстикова захар

Естествен овлажнител. Предпазва от вредния ефект на токсините, поддържа кожата здрава, подхранена и блестяща.

Овесени трици

Изключително нежни към кожата. Подпомагат регулирането на мастната секреция.

Мед

Подхранва и овлажнява кожата. Има антибактериално и антисептично действие.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.