Връзки
Начало

Забавен и нестандартен начин за учене

Замисляла ли си се колко години от живота ти могат да преминат в изучаване на един език, който в крайна сметка никога не се отпускаш да говориш? Това са десетки учебни часове, залягане над скучни и досадни учебници, граматики и речници. Когато си минала 30-те, връщането към училищната скамейка става все по трудно и… досадно.

Точно с този проблем са решени да се справят и хората от екипа на клуб за чужди езици Speakeasy. В него няма фиксирани групи, учебници, нива и тестове. Не се поставят ненужни етикети от рода на „аз съм C1”, „аз съм intermediate” и т.н. Целта е единствено да започнеш да говориш, и то възможно най-бързо, за неща, които те интересуват.

В клуба освен с два симпатични и игриви йоркширски териера ще се запознаеш и с Мария, английски филолог и основател на Speakeasy. Самата тя казва, че никога не си е представяла, че ще стане учител, въпреки че това винаги й е било приятно. След години работа в музикалния бизнес тя решава да се върне към професията си на учител и започва да дава частни уроци по английски език. Междувременно самата тя посещава множество международни обучения за обучители, като целта ѝ е да интегрира в преподаването си различни доказано ефективни похвати.

През месец септември миналата година отваря врати и клубът Speakeasy. Членовете получават пълна свобода по време на учене, както и комфорт в емоционален и физически план. Обстановката е неформална, начинът на преподаване – гъвкав, като целта е хората да се забавляват докато учат. Играят се игри, разказват се истории, обсъждат се въпроси от работата и ежедневието. Естествено към всичко това може да бъде добавена чаша вино, ароматен чай или нещо вкусно за хапване.

Резултатите са изключително добри и някои от учениците се отпускат и проговарят само след няколко месеца. Някои от тях споделят, че именно прекрасната атмосфера и иновативният подход са им помогнали да напреднат толкова бързо. Други подчертават, че след дълъг работен ден клубът е място, в което разпускат, и въпреки че първоначалната им цел е била постигната, все още го посещават с удоволствие.

Неслучайно и визията за развитие на клуба е да се превърне в международна верига за учене на английски език, а към обученията да бъдат включени и тренинги за меки компетенции.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.