Връзки
Начало

Крем супа от краставици в два варианта

Ако имаш собствена зеленчукова градина и подобно на родителите ми си прекалила с количеството реколта, сигурно сега точно си засипана с краставици. Докато търсех какво може да се направи с толкова много краставици (различно от салата, таратор или крем за лице), открих една интересна и нискокалорична крем супа от краставици и авокадо. За съжаление, точно в този момент нямах авокадо, а пък честно казано, ме домързя да отида до магазина и го заместих с един по-традиционен зеленчук за сгъстяване на крем супа – картоф. Тъй като оригиналната рецепта определено ме заинтригува, със сигурност ще опитам да я направя. Но понеже винаги обичам да добавям и нещо малко от себе си, публикувам и двата варианта.

Ето и вкусните крем супи с краставици за красива фигура.

Крем супа с краставици – вариант Евита:

Необходими продукти:
4–5 големи краставици (обелени и нарязани на дребно)
2 картофа (обелени и нарязани)
1 глава лук
1– 2 скилидки чесън
½ връзка магданоз
Зехтин
Сол, черен, червен пипер и кимион на вкус

Начин на приготвяне:
В голяма тенджера задуши лука и чесъна в малко зехтин. Добави краставиците, солта и другите подправки и разбъркай добре. Остави всичко да се задуши на слаб огън, докато краставиците омекнат добре. Те ще пуснат достатъчно вода.
В отделен съд свари картофите с дръжките от магданоза. Когато са готови, ги прибави към краставиците с част от бульона. Пасирай и остави да се охлади леко, за да се смесят добре вкусовете.
Сервирай в купички, поръсена с листенца от магданоз. Супата е чудесна както топла, така и студена.

Крем супа с краставици – вариант EatingWell:

Необходими продукти:
3–4 големи краставици (обелени и нарязани на дребно)
1 краставица (нарязана на кубчета)
2 бр. авокадо (обелени и нарязани на кубчета)
1 глава лук
1–2 скилидки чесън
1 с. л. лимонов сок
3 ч. ч. зеленчуков бульон
½ връзка магданоз
Зехтин
Сол, черен и червен пипер
1 ч. ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:
В голяма тенджера задуши лука и чесъна в малко зехтин. Добави лимоновия сок и остави още около минута. Добави краставиците, бульона, солта и другите подправки и разбъркай добре. Остави всичко да се задуши на слаб огън, докато краставиците омекнат добре.
Махни от огъня и премести краставиците в блендер. Добави авокадото, магданоза и смеси на бавна скорост. Добави киселото мляко и разбъркай.
Сервирай в купички, поръсена с кубчета краставица. Супата е чудесна както топла, така и студена.

 

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Храни & Рецепти