Връзки
Начало

Кога е наложително да приемаме хранителни добавки?

Иска ни се да вярваме, че щом четеш статиите ни в Евита, значи си човек, който се старае да живее здравословно. Казвам старае, защото на теория това звучи лесно, но на практика се постига доста трудно. Дори да се храниш балансирано и здравословно, да ядеш много зеленчуци и плодове, това далеч не означава, че получаваш всички хранителни вещества, от които се нуждаеш.

С две думи, често се налага да приемаме тези вещества допълнително, под формата на хранителни добавки например. Естествено, тук стигаме и до големия спор на последните десетилетия – нуждаем ли се реално от хранителни добавки. Отговорът за нас е категорично ДА.

Специалисти от фирмата за хранителни добавки Sanuso, споделят в какви ситуации препоръчват на потребителите да използват техните продукти.

Непълноценна диета

Храненето на средностатистическия човек е доста еднообразно. Ако се замислиш основните съставки на ястията, с които се храниш ще разбереш какво имаме предвид. Всъщност е много трудно да си набавим препоръчителните дневни дози от определени ключови за функционирането ни витамини и минерали. Такива са някои есенциални аминокиселини, витамини като А, В копмлекс, D и елементи като магнезий, мед, цинк и други.

Проблем с усвояването на хранителните вещества

Способността ни да усвояваме хранителните вещества в храната намалява с годините. Не само това, самите ние започваме да произвеждаме все по-малко от определен вещества, поради което е необходимо да ги приемаме допълнително. Такъв е случая с колагена например, ключов протеин за костите, кожата и ноктите.

Прием на преработени храни

Като човек, който се грижи за здравето си, със сигурност си чувала за така наречените празни калории. Те се съдържат в преработени храни, които осигуряват необходимия ти енергиен прием, но без да доставят на тялото ти каквито и да е полезни вещества. Резултатът почти винаги е наднормено тегло, здравословни проблеми и визуални такива, отразяващи се върху състоянието на кожата, косата и ноктите.

Спазване на диети за отслабване

От време на време е добре да пречистиш организма си като намалиш определени видове храни. Твърде вероятно е по време на подобна детоксикация да свалиш няколко излишни килограма. Тези пречистващи режими обикновено са балансирани и не се препоръчва да се следват за продължителен период от време. Много дами се подлагат на нездравословно дълги диети за отслабване, с което драстично намаляват не само калориите, но и общото количество хранителни вещества, които приемат.

Активно ежедневие

Колкото повече се движиш и спортуваш, толкова повече се увеличава и нуждата ти от хранителни вещества. Огромното количество допълнителна енергия и кислород, което използват физически активните хора води и до повишена нужда от хранителни вещества, сравнено с не до там активните хора.

Замърсяване на околната среда и токсини

Нитрати и токсини в храната, замърсени вода и въздух, модерният човек е обграден през цялото време от заплахи за имунната ни система. Поради тази причина се нуждаем от допълнителна доза витамини, минерали и други хранителни вещества, за да се справим с образуването на свободни радикали в организма.

You must be logged in to post a comment Login

Коментирай:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.