Връзки
Начало

Как най-лесно да унищожиш перфектната връзка?

Помисли си за всичките ти прекрасни взаимоотношения. Имаш страхотна връзка с още по-страхотен човек? Разбираш се адски добре с твоя приятелка? Близостта с някои от колегите ти е изключителна? Сигурно си много щастлива, че си заобиколена от толкова много хора, които обичаш и цениш!

Как обаче те възприемат те? Дали има някаква черта в характера ти, която дори и половинката ти не може да приеме? Дали на най-добрата ти приятелка й се налага да преглъща нещо абсолютно непоносимо в теб? Дали понякога не подлудяваш колегите си?

Нека си признаем, не винаги, дори доста често оставаме слепи за собствените си недостатъци докато това не е точно така за най-близките ни. Всъщност дори изглежда, че възприятията ни за прекрасните взаимоотношения, които имаме, могат да бъдат доста измамни.

Близостта и топлината във всяка връзка са централни и ключови качества за нея. Именно тези характеристики правят едни взаимоотношения интимни, а не черти на партньора като положението, атрактивността или страстта им. Според група учени от Albright College разковничето към унищожаването на една връзка е именно тук. Ако това, което те свързва с партньора ти са топлина и близост, всичко е ок. Ако сте заедно заради неговото положение или привлекателност, това е проблем.

Всъщност изглежда, че хората с изразени нарцистични черти са по-склонни да създават връзки от втория тип. Да си по-нарцистична личност означава, че като цяло имаш твърде идеалистична представа за себе си. Смяташ, че си атрактивен и търсен партньор, а другите хора са взаимозаменяеми. Според д-р Сайдман от Albright College за нарцистичните личности качества в партньорите им като интелект, амбициозност и екстравертност са изключително важни, докато топлината и моралната връзка нямат особена стойност за взаимоотношенията им. Високият статус на половинките им ги кара да се чувстват по-добре със самите себе си. Това ги кара да играят манипулативни игри, а не да се стремят да създават близост.

Според д-р Сюзън Уитборн именно изразеният нарцисизъм като личностна характеристика, може да ти помогне да унищожиш всяка твоя интимна връзка. Все пак тя извежда 5 конкретни неща, които да ти помогнат.

1. Изисквай от партньора си да живее по твоите стандартни, не по неговите собствени. Това ще го накара да се чувства нещастен и фрустриран.

2. Не се старай да изграждаш отношения на доверие и лоялност. Така връзката ти ще остане повърхностна и никога няма да се задълбочи и достигне истинска близост.

3. Фокусирай се над това как изглежда връзката отвън, а не над нещата, които наистина си заслужават. Да, това ще демотивира партньора ти, защото ще му попречи да бъде себе си.

4. Предавай доверието на половинката си. Като човек нарцис ти не цениш доверието, а се стремиш към признание във всеки един момент, което означава, че би предал дори най-близките си.

5. Никога не обръщай внимание на собствените си минуси и слабости. Обвинявай партньора си за всички проблеми във връзката ви.

Мисля, че разбра идеята Запази хората, които те обичат. Истинската топлина и близост са от полза както за тях, така и за теб. Бъди честна към себе си и не наранявай другите.

You must be logged in to post a comment Login

Коментирай:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.