Връзки
Начало

Колко калории се горят с най-екстремните спортове?

Страхотното при всички тези спортове е, че удоволствието от тях е просто уникално. Прекрасно изживяване с щипка адреналин, което освен това е и адски полезно – така бихме определили спортовете, които сме подбрали за днешната статия. Калорийният разход от всеки един от тях е приблизителен и изчислен за начинаещи към средно ниво.

Летене

kolko-kalorii-se-goryat-s-naj-ekstremnite-sportove-1

Ако си скачала с парашут, вероятно спомените от първия ти полет свързани с бруталния заряд от адреналин по време на свободното падане. Може би са свързани с вълнението по време на полета непосредствено преди скока. Или са насочени към невероятно красивото изживяване по време на реенето с отворения парашут. А помниш ли колко добре спа в деня след скока? На пръв поглед при свободното падане не се изисква никакво усилие… но само на пръв поглед.

240 калории за един час летене

Мотокрос

kolko-kalorii-se-goryat-s-naj-ekstremnite-sportove-2

Скоростта, усещането на мощността на мотора под теб, удоволствието от самото движение и естествено неочакваната (или напълно очаквана) мускулна треска в края на деня – няма нищо по-забавно от неделна разходка с мотора.

300 калории за един час

Паркур

kolko-kalorii-se-goryat-s-naj-ekstremnite-sportove-3

Паркурът извежда разходката или по-скоро тичането в града до нови висини. Добавяме малко акробатика, подскоци, набирания, клякания, салта – истинска красота от движението.

400 калории за един час паркур

Катерене

kolko-kalorii-se-goryat-s-naj-ekstremnite-sportove-4

За катеренето вече ти разказахме в една от нашите статии. То е безспорно прекрасен начин да се поддържаш в страхотна форма. Ще си дадеш сметка за това още в първия момент, в който видиш тялото на някой катерач (без значение дали говорим за дамите или господата).

600 калории за един час катерене

Сноуборд

kolko-kalorii-se-goryat-s-naj-ekstremnite-sportove-5

Любимият на целия екип на Евита (еее, заедно с летенето естествено). Има ли нещо по-прекрасно от белите планински склонове през зимата. Свежият въздух, тишината и пухкавият сняг, в който виждаш единствено своите следи. Е, размечтахме се!

500 калории за един час каране на сноуборд

Рафтинг

kolko-kalorii-se-goryat-s-naj-ekstremnite-sportove-6

Скоростта, усещането на мощността на мотора под теб, удоволствието от самото движение и естествено неочакваната (или напълно очаквана) мускулна треска в края на деня – няма нищо по-забавно от неделна разходка с мотора.

300 калории за един час

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.