Преди известно време бяхме публикували статия с три страхотни идеи за сладки мъфини. Днес ще ти представим и три страхотни, нискокалорични солени кексчета.
Мъфин с лимец и зелен лук
Необходими продукти
1 ч. ч. брашно от лимец
1 ч. л. бакпулвер
½ ч. л. сол
1 ч. ч. извара
4 яйца
½ ч. ч. настъргана моцарела
1 зелена люта чушка
2 пера зелен лук
Начин на приготвяне:
В голяма купа смеси брашното, бакпулвера и солта. В отделна купа смеси яйцата, изварата, моцарелата и нарязаните на дребно люти чушки и зелен лук. Добави ги към брашното и размеси до образуването на хомогенно тесто.
Разпредели сместа във формички за мъфини, покрити с готварска хартия. Печи в предварително загрята на 200о С фурна около 20 – 25 минути до готовност.
Пица мъфини
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 голяма червена чушка
1 ч. ч. брашно
2 с. л. бакпулвер
2 – 3 ч. л. риган
1 ч. л. захар
Сол
⅓ ч. ч. мляко
100 г сирене
1 голямо яйце
2 ч. л. доматена паста
2 ч. л. маслини каламата
Начин на приготвяне:
В голям тиган за около 5 минути задуши нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. В голяма купа смеси брашното, бакпулвера, захарта, ригана и солта. В друга купа смеси млякото, фетата, яйцето, доматената паста, маслините и задушените зеленчуци. Добави сместа към брашното и размеси меко тесто.
Разпредели сместа във формички за мъфини, покрити с готварска хартия. Печи в предварително загрята на 200о С фурна около 10 – 15 минути до готовност на пиците мъфини.
Мъфин с царевично брашно и пармезан
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
⅔ ч. ч. царевичен грис
2 с. л. захар
2 с. л. бакпулвер
¼ ч. л. сол
⅔ ч. ч. кисело мляко
3 с. л. зехтин
2 белтъка
50 г пармезан
Необходими продукти:
В голяма купа смеси брашното, гриса, захарта, бакпулвера и солта. В друга купа смеси киселото мляко, зехтина и белтъците. Добави ги към брашното и размеси меко тесто.
Разпредели сместа във формички за мъфини, покрити с готварска хартия. Поръси ги с настърган пармезан. Печи в предварително загрята на 200о С фурна около 10 – 15 минути до готовност.
You must be logged in to post a comment Login