Връзки
Начало

Какво избираш да бъдеш това лято: панда или газелка?

Пандите са адски сладки животни, а са и доказателство за това, че хората те обичат, дори когато си пълничък. Въпросът естествено е дали самата ти ще се харесаш. Според нас борбата с наднорменото тегло далеч не трябва да бъде продиктувана от притеснения относно външния вид. Тя трябва да бъде свързана с желание за по-здравословен живот.

Знаем, че не е нужно да ти повтаряме за пореден път колко опасно е напълняването и до колко много здравословни проблеми може да доведе то. Сърдечносъдови проблеми, артрит, диабет, липса на енергия, проблеми с дихателните пътища – учените прибавят все повече заболявания, които биха могли да бъдат резултат от наднорменото тегло.

За това и бихме те посъветвали това лято да предпочетеш да бъдеш газелка или поне да се постараеш в тази посока. Не заради естетическата страна на нещата. Всички хора са красиви по свой собствен начин и всеки трябва да обича тялото си. Време обаче и да направим нещо полезно за него.

Започни с лек детокс режим

Целият ти организъм ще ти се отблагодари. Кожата, косата и ноктите ти ще изглеждат по-добре. Балансът във вътрешната ти флора и фауна ще бъде възстановен. Ще имаш повече енергия и ще възвърнеш способността да се концентрираш. Пречисти духа и тялото си с вкусна и здравословна храна.

Включи се в някое предизвикателство

Един месец леки здравословни храни и спортен режим. Направи го заедно със своя приятелка. Споделете заедно удоволствието от напредъка. Подкрепяйте се, когато сте изправени пред трудности.

Направи този режим част от своя живот

Когато мине първият месец, не спирай. Опитай се да продължиш още поне един. Не залагай на силно ограничаващи диети. Не е нужно да гладуваш, за да изглеждаш добре. Нужно е да си здрава и щастлива, за да изглеждаш добре. Няма нищо лошо в това да си позволяваш от време на време някое изкушение. Просто внимавай с количеството.

Наслади се на резултатите

Помни, че важното е да се чувстваш добре. Не се насилвай, но и не се отказвай. Понякога промяната става бавно, но важното е да се наслаждаваш на всяко малко постижение.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.