Връзки
Начало

Време е да се заемеш с пречистване на организма

Пролетта по нашите географски дължини е време за пречистване на организма. Навън се затопля, храните в диетата се променят и е нужно да дадем на тялото малко почивка от тежките и мазни зимни храни.

За православните християни след два дни започват Великденските пости, своеобразен начин за пречистване на духа и тялото. Постенето в различни вариации съществува в огромна част от религиите по света. То е начин да покажеш дисциплина и смирение, да отвориш душата си, да освободиш съзнанието си, но и да пречистиш тялото.

В будизма монасите постят в периодите на интензивна медитация. В хиндуизма има определени свещени дни, в които се пости. В исляма се пости през свещения месец на Рамадан. Традиционно евреите постят 6 дни в годината. Йоги, сикхи, даоисти, мормони, евангелисти, последователи на различни вярвания от цял свят се пречистват с пост от векове насам.

Естествено, не е необходимо да си вярваща, за да решиш да пречистиш тялото си. В днешно време се говори много за детоксикацията на организма. А тя е наистина необходима. За много хора липсата на достатъчно движение през зимата, яденето на по-мазни храни и консумацията на алкохол рефлектира в кръвната картина. Завишени нива на холестерол, пурини и чернодробни ензими за съжаление са нещо типично за все повече българи.

Лекарите често препоръчват повече движение, специална диета (която от всякъде си наподобява постене), а в крайни случай и медикаменти. Дори и при теб да няма притеснителни завишения, все пак е добре от време на време да даваш на организма си малко почивка.

Как да се пречистя?

Вариантите са много и различни. Зърнена диета, плодова диета, зеленчукова диета, обикновен пост без животински продукти, ти решаваш. Едно е сигурно, ако се движиш повече и ако пиеш повече чай и вода с лимон, това ще помогне на тялото ти.

В Евита всяка година си правим няколко пъти пречистваща диета. Сподели с нас своите тайни за пречистване в коментарите под статията.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.