Връзки
Начало

Най-вкусните, лесни и здравословни веган бонбони

Колко често ти се случва, когато дойде време за тренировка, да си дадеш сметка, че си дота гладна. Знаеш, че в този момент не е добра идея да ядеш каквото и да е били, а имаш нужда от енергия. Тези вкусни и бързи веган бонбони са точно това, от което имаш нужда.

Никога не съм била любител на сладкото, но веган бонбоните винаги са ми харесвали. Има нещо адски изненадващо в това да опиташ изцяло суров сладкиш, без добавена захар, който не съдържа никакви животински продукти, а има вкус на възможно най-изкушаващия шоколадов десерт, приготвян някога.

Да, тези веган топчици имат плътен шоколадов вкус и нежен лешников аромат. Приготвих ги за пръв път, като просто реших да смеся 5 любими мои съставки. Страшно лесни и бързи са, а резултатът е зашеметяващ.

От продуктите излизат около 36 – 40 бонбона. Издържат няколко дни, така че със сигурност е добра идея да ги споделиш с близките си. Във всяко бонбонче има около 65 калории.

Необходими продукти:

1 кокосов орех
25 бр. фурми (без костилки)
1 с. л. лешников тахан
3 с. л. чия (накиснати в около 10 с. л. вода)
4-5 с. л. какао

Начин на приготвяне:

Счупи и почисти кокосовия орех, след като първо си махнала водата от него. Сложи вътрешността на кокосовата ядка в блендер на висока скорост за около минута. Добави фурмите и смели още за около 30 – 40 секунди.

Изсипи накиснатата чия, лешниковия тахан и 2 с. л. от какаото. Остави в блендера за още около минута докато всички съставки се смесят добре.

От така полученото лепкаво тесто оформи малки топчици. За по-лесно можеш да си помогнеш с две малки лъжички. Подреди топчиците върху хратия за печене и сложи в хладилника за около 30 минути, за да стегнат.

Когато са се стегнали добре, посипи една плоска чиния с останалото какао. Оваляй внимателно всяка една от топчиците в какаото.

Сервирай като вкусен десерт или хапвай за повече енергия преди тренировка.

Как да разбереш дали кокосовият орех е свеж?

Когато купуваш кокосов орех, първо го разклати до ухото си. Ако е тежък и вътре се чува движението на течността, значи вероятно е добър. Ако е прекалено лек и без вода, значи е стар.

Кокосовата вода от пресния плод е лека, с приятен сладникав вкус. Ако я усещаш лигава и с лек алкохолен аромат, кокосовият орех вероятно е стари и негоден за консумация.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Храни & Рецепти