Връзки
Начало

Как работи чаят за отслабване?

Ако потърсиш в интернет златните думи „чай за отслабване“,абсолютно сигурно е, че редом с различни билкови комбинации, ще се появят и въпроси като този дали наистина чайовете за отслабване работят. Разбира се, никоя от нас не вярва, че съществува еднозначен отговор. Всичко със сигурност зависи от това, какво точно означава дадено нещо да работи, тоест какъв е търсеният ефект; от начина на приемане на билката; от начина на хранене и степента на активност.

И докато за повечето хора е логично и напълно ясно, че е невъзможно да изяждаш огромно количество торти и пържоли, без да се движиш, други смятат, че чайовете за отслабване трябва да работят при всички положения, без значение, че за деня си в движение на собствен ход не повече от 10 минути, а калориите, които поглъщаш, са като за активен спортист.

Разгледай нашите есенни предложения с чай за отслабване!

Е , нека бъдем честни – вълшебни еликсири за отслабване не съществуват. Това заявяват твърдо и нашите приятели от Ulatea. Билките обаче категорично могат да ти помогнат да свалиш килограми, както и да разрешиш редица проблеми, свързани с наднорменото тегло.

1. Пречистват черния дроб

Редица билки имат детоксикиращ ефект. Това означава, че те подпомагат пречистването на черния дроб, което пък значи, че улесняват неговата функция. Как това е свързано с намаляването на килограмите? Черният дроб е органът, който отговаря за усвояването на мазнините в организма. Когато той е в добро състояние, разгражда мазнините, превръщайки ги в енергия. Когато не функционира добре, мазнините се натрупват по-лесно. Ето какво могат да направят за теб чайовете за отслабване, съставени от подходящите билки.

2. Регулират на функцията на стомашно-чревния тракт

Храносмилателната система има нелеката задача да доведе всяка хапка, която изяждаш до нейните съставни части и да вкара в действие хранителните вещества в нея като витамини, минерали, въглехидрати и протеини. От правилното функциониране на храносмилателната система зависи снабдяването с хранителни вещества на всички останали органи. Освен това, всички знаем какво означава подут и нередовен стомах.

3. Стимулират метаболизма

Метаболизмът е химичен процес, който се случва в живия организъм, с цел да го поддържа жив. Чрез него храната се превръща в енергия. Когато приемаме повече калории, отколкото можем да изгорим, те се складират от организма под формата на мазнини. Тези мазнини могат да бъдат превърнати в енергия, когато метаболизмът ни се засили.

4. Извеждат излишните течности от тялото

Понякога напълняваме не само защото натрупваме мазнини, но и защото задържаме вода. При това състояние лимфната система не успява да изведе излишните течности извън организма и започваме да чувстваме издуване, тежест, подпухналост. Това често е свързано с липсата на движение, прекомерен прием на сол и въглехидрати и противно на очакванията – недостатъчно пиене на вода.

5. Потискат апетита

Много често натрупването на килограми е свързано с непрестанен глад, вълчи апетит, лакомия и т.н. Наричаме неутолимото си желание за храна по всякакви различни начини, което обаче далеч не ни помага, когато се изправим пред хладилника. Билките могат да ни помогнат да не мислим през цялото време за съдържанието на шкафа с бисквити. В крайна сметка, ако когато седнем на масата не сме ужасяващо гладни, ще ядем доста по-малко.

6. Подобряват съня

Множество изследвания показват, че липсата на здрав сън води до увеличен прием на калории. Звучи логично! Сънят е време, през което организмът се възстановява и през което горим доста по-малко калории, от колкото когато сме активни. След пълноценна почивка тялото ни се чувства по-добре и след нормална закуска има много повече енергия, за да се справи с предизвикателствата на деня.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.