Връзки
Начало

Какво означава сексапил?

От Victoria’s secret казват, че за да си секси, трябва да имаш стил, нагласа и увереност. Те са съставили и списък с най-секси дамите за 2016 г. Според него Дженифър Лопес е най-секси дамата за всички времена, актрисата Джулиан Хог е с най-секси крака, а най-сексапилна е усмивката на Мария Менунос. В списъка си известната компания за бельо включва още категории като най-секси очи, устни, коса и чувство за хумор. Но да започнем отначало.

Какво означава да си секси и какво е сексапил?

Според речника думата „сексапил“ означава привлекателност, чувственост, съблазнителност. Както вероятно сама се досещаш, това е едно до голяма степен субективно възприятие, което противно на очакванията не е толкова свързано с външния вид на човек или неговата възраст. Тук не става въпрос за слаба фигура, перфектна кожа или коса. Сексапилът не е свързан само с облеклото, елегантните сандали или чанта, които носиш. Големият въпрос тук е:

Какво те прави привлекателна?

Интелект, хумор и сексапил

Спомняш ли си последния път, в който се смя от сърце. Ако се замислиш за човека, който те е разсмял, вероятно е някой, който наистина харесваш. Всички обичаме да се смеем и както мъжете, така и жените ценят високо чувството за хумор в своя партньор. Любопитното обаче е, че според някои изследвания, докато жените особено много харесват мъже, които ги разсмиват, мъжете предпочитат жени, които се усмихват и се смеят на шегите им. В общи линии чудесно допълнение един към друг.

Защо обаче включваме интелекта? Според учените има положителна корелация между интелект и хумор. Тоест, колкото по-умен е човек, толкова по-забавен може да бъде той. Но това не е всичко. За много хора именно интелектът е основен критерий, когато става въпрос за търсене на интимни взаимоотношения. Всъщност през последните години думата сапиосексуалност, сексуалното привличане към интелигентни хора, набира все по-голяма популярност. От еволюционна гледна точка точно този компонент изглежда доста по-логичен за оцеляването в днешно време от „нацепените“ мускули.

Отношение

Историите за уредени бракове в миналото, прераснали в пламенна любов, днес не звучат чак толкова изненадващо. Всъщност за огромна част от двойките интересът на единия човек започва да се проявява, след като се усети харесван от другия. Ето и един съвет от специалистите за следващия път, когато отидеш на първа среща: покажи, че си трудно достъпна като цяло, но в случая проявяваш интерес. Изследвания показват, че всъщност не се влюбваме толкова в човека, колкото в начина, по който ни кара де се чувстваме. Звучи малко егоистично, но какво да се прави.

Увереност и самочувствие

Увереността, самочувствието са вероятно най-цитираните черти на привлекателните хора. Истината обаче не е само черно и бяло. Когато човек познава достатъчно добре себе си, своите предимства и недостатъци, като цяло се чувства добре в кожата си и има положителна самооценка, той няма необходимостта да се съревновава или да налага себе си за сметка на емоционалното състояние на другия. Уверените хора проявяват повече разбиране и оценяват другите по положителен начин. Ако разгледаме това качество от друг ъгъл обаче, нещата далеч не са толкова прости. Прекалено напомпаното и неподплатено с реални постижения самочувствие действа по-скоро отблъскващо, особено за по-неуверените хора.

Коментирай:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.